Floppar och toppar från GW 1-3 av Allsvenskan Fantasy

Floppar och toppar från GW 1-3 av Allsvenskan Fantasy

Med tre omgångar spelade tar vi en titt på vilka som levererat över och under förväntan i Allsvenskan Fantasy så här långt. Toppar, floppar, överraskningar och spelare som på sikt troligtvis kommer börja leverera.

 

TOPPAR


Paulinho, 12.0m

Är någon förvånad över att se Paulinho överst i poängtabellen? Nej, vi trodde väl inte det. Fin start på Allsvenskan Fantasy 2019, och mycket mer är att vänta.

Philip Haglund, 7.5m

Har fortsatt i samma stil som under hösten 2018, med en skrämmande effektivitet i straffområdet, men också med ett chansskapade spel. Bra pris på en anfallare i ett lag som är i form och har bra självförtroende.

Aslak Fonn Witry, 5.1m

Många anade att det här kunde bli något bra i fantasysammanhang, men att tro att han skulle vara snubblande nära ett hattrick var det kanske ingen som vågade hoppas på. En skada har tillfälligt satt grus i det norska maskineriet, men när han är tillbaka räknar vi med mer poäng i offensiven.

Maic Sema, 8.6m

Linus Hallenius sidekick, som hade ett fint 2018, ser ut att fortsätta i samma stil i år. Given i laget och poäng i samtliga tre matcher. Har ökat i populäritet för varje match.

Jonathan Ring, 7.5m

Har tillsammans med Buya Turay och Bärkroth på kort tid skapat en fruktad fronttrio i Djurgården. Bra i båda riktningar och förhållandevis billig.

Peter Abrahamsson, 6.0m

Bäst bland målvakterna så här långt, trots endast en nolla. Det här är ett säkert kort som man kan ha mellan stolparna hela året, oavsett motstånd.

FLOPPAR


Giorgi Kharaishvili, 8.4m

Fjolårets succéspelare i Blåvitt har inte alls lyckats i år, och blev dessutom utvisad nu senast mot Djurgården. Känns helt plötsligt som det sämsta alternativet bland startanfallarna i en Göteborgsoffensiv som visat ganska fina tendenser så här långt.

Kalle Holmberg, 8.4m

Tre fantasypoäng på tre matcher duger så klart inte. Har inga skador att skylla på och just nu känns han ganska kall. MEN, alla som kan sin Kalle vet att det inte alltid ser så värst bra ut, men rätt som det är smäller han in några bollar. Får ännu tuffare konkurrens nu när Simon Skrabb är tillbaka från skada.

Dino Islamovic, 7.9m

Hade lite skadebekymmer till en början, men har inte levererat något vettigt nu när han fått speltid. Att han är totalt osynlig i det defensiva arbetet gör också att han inte förväntas plocka upp dom där trevliga extrapoängen som behövs när målskyttet inte fungerar.

Ian Smith, 6.0m

Har förvisso fått lite poäng för en nolla och defensiv bonus, men offensivt har han varit överraskande anonym. Inte ens nära till dom offensiva bonuspoängen, och med det priset och det faktumet att han är en startspelare i ett förväntat topplag så förväntar vi oss mer.

Jonathan Tamimi, 6.0m

Fjolårssuccén på högerkanten i Sundsvall har så här långt i år inte kunnat leverera i paritet med fjolåret. Precis som med Ian Smith så förväntar vi oss mycket mer av en försvarare för 6.0m.

EXPLOSIONSRISK


Jordan Larsson, 7.1m

Vinnare av försäsongsskytteligan och en fin start även på den allsvenska säsongen med två mål så här långt. Får Norrköping spelet att stämma bättre så vill man nog inte vara utan Jordan i sitt lag, särskilt inte till det här priset. Nu väntar Falkenberg hemma i GW4, och vi blir inte förvånade om vi ser en tvåsiffrig omgångspoäng.

Vidar Örn Kjartansson, 10.0m

Den isländske målmaskinen spräckte målnollan i bortamötet med Helsingborg, och nu väntar ett skadedrabbat AFC hemma på Tele2. Chanser får han gott om, och kanske kommer det lossna ordentligt nu? Vi vågar nog påstå att det här är den största målgarantin i kommande omgång, med chans till fortsatt målleverans hela vägen till sommaruppehållet.

ÖVERRASKNINGAR


Adi Nalic, 5.8m
Karl Larson, 5.1m
Benjamin Nygren, 5.7m
Mohammed Saeid, 6.0m
Fidan Aliti, 5.0m

Här har vi ett gäng spelare som förvisso är bra fotbollsspelare allihopa, men som på ett eller annat sätt har överraskat oss. Adi Nalic med sin snabba anpassning till det allsvenska spelet och sin poängproduktion. Karl Larson som helt plötsligt har listat ut hur man gör mål. Benjamin Nygren som bara är helt självklar i allt han gör. Mohammed Saeid som i en ny roll hotar motståndarnas backlinje mer än vi någonsin kunde ana. Och sist men inte minst, Fidan Aliti, som både sätter sina medspelare i bra lägen och förhindrar målchanser bakåt på löpande band.


Stjärnvärvningar som inte motsvarat förväntningarna (än)

Sead Haksabanovic, 9.0m
Alexander Kacaniklic, 8.5m
Astrit Ajdarevic, 9.0m
Christoffer Nyman, 9.9m
Jo Inge Berget, 8.9m

Vi klumpar ihop alla dessa starka profiler och konstaterar att ingen av dom har fått någon lyckad start i Allsvenskan Fantasy. Faktum är att ingen ens finns med i något poängprotokoll. Dom har heller inte lyckats tillräckligt bra med det kreativa spelet för att få bonuspoäng i något större utsträckning. Endast Kacaniklic har lyckats, och då är det så snålt som med EN poäng. Alla dessa spelare kan med lite bättre form och tajming bli fantastiska fantasyspelare, men just nu är dom inte där. Återstår att se vad som har hänt till nästa gång vi summerar.