KLART: Så spelas Allsvenskan 2020

KLART: Så spelas Allsvenskan 2020

Nu har spelordningen för Allsvenskan 2020 släppts, och vi fantasyentusiaster kan så smått börja titta på spelomgångarna och planera truppbygget i Allsvenskan Fantasy 2020.

FOTO: Stefan Holm / Shutterstock.com

En tidig julklapp levererades idag för fans och fantasymanagers när Svenska Fotbollsförbundet offentliggjorde det allsvenska spelschemat för säsongen 2020.

Första helgen i april sparkar vi igång, och det blir heta drabbningar redan i omgång 1 då IFK Norrköping tar emot Malmö FF hemma på Östgötaporten och BK Häcken välkomnar AIK ner till Hisingen.

Exakta datum och tider för varje enskild match bestäms på spelordningsmötet imorgon (17 december) och publiceras därefter så snart som möjligt.

GAMEWEEK 1

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/DataTable.cshtml)

 

En detalj som återfinns i förbundets dokument är extra intressant för oss som bryr oss om Allsvenskan Fantasy.

"De föreningar (Djurgården, Malmö FF och Hammarby) som spelar Europaspel ges möjlighet att flytta sin match i omgång 16 (31 juli-3 augusti), till våren. Om föreningarna önskar spela på våren ska detta fastställas på spelordningsmötet den 17 december."

Detta betyder alltså att ovan nämnda lag kan få en double gameweek innan sommaruppehållet.

Vi återkommer med en djupare analys av spelschemat och vilka lag man kan tänkas vilja satsa på från start vid ett senare tillfälle.

Samtliga matcher och omgångar finner du tills vidare här.