Inför Gameweek 22 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 22 i Allsvenskan Fantasy 2019

Nya intressanta toppmöten väntar, och svårighetsgraden i Allsvenskan Fantasy skruvas upp. Kan Hammarbys offensiv fortsätta leverera mot ett formstarkt Norrköping som har fem raka nollor? Blir det ett guldryck från Djurgården, eller kan AIK sätta käppar i guldhjulet i höstens första 08-derby?

9 omgångar återstår av Allsvenskan, och därmed också av Allsvenskan Fantasy.
I toppen av totalrankingen är det tajtare än det var för ett par veckor sedan. Skillnaden mellan förstaplatsen och plats 50 var för två veckor sedan 99 poäng. Det har nu krympt till 78 poäng. I cupen, vars finalmatch spelas i den allra sista omgången, återstår 512 av dom startande 32768 lagen.

Mycket kan fortfarande hända, och under den här veckan och under dom kommande kommer vi se många managers som säljer av template-spelare (dom mest valda) för att hitta sin egen väg mot toppen. Det här är en extra intressant tid av flera anledningar.

1. AIK:s Europaäventyr är slut. Tråkigt för AIK. Dåligt för Uefa-koefficienten. MEN (alla Gnagare får ursäkta) det är fantastiska nyheter för Allsvenskan Fantasy. Nu kan vi återigen välja fritt bland AIK-spelare utan att oroa oss för extrem rotation. Spelare som Per Karlsson, Karol Mets, Robert Lundström, Sebastian Larsson, Nabil Bahoui, Tarik Elyounoussi m.fl. kan säkert komma att jämna ut ägandeprocenten en hel del framöver. Det gör tävlingen mer intressant och oförutsägbar.

2. Tuffare tider för Hammarby. Efter en sommar fylld med "lätta" matcher och massvis av fantasypoäng från Hammarbyspelare väntar nu en oviss slutspurt där samtliga topplag väntar. Hur länge ska man behålla spelare som Muamer Tankovic, Alexander Kacaniklic och Nikola Djurdjic i sitt fantasylag? Kan man verkligen förvänta sig en sådan poängskörd att det är värt att behålla dom säsongen ut? Kanske finns det spelare med bättre schema som kan generera ännu mer? Tuffa beslut måste tas. Speciellt om man vill närma sig toppen.

3. Malmös Europaäventyr fortsätter. Hur kommer det roteras i MFF nu när man tappat mark i toppen och inte direkt har råd att tappa poäng i fler allsvenska matcher? Svårt att säga, och vi kan bara vänta och se. En sak är säker, man vill inte missa europaplats helt och hållet, vilket man faktiskt riskerar att göra om man inte går in med starkast möjliga lag i matcherna som återstår.

Den förra omgången, omgång 21, bjöd på en hel del gula kort. Det gör att vi nu ser fler avstängda spelare än vanligt, och det är inte vilka som helst. Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Elliot Käck, Andreas Granqvist, Darijan Bojanic och Peter Abrahamsson för att nämna några. Just den sistnämndas avstängning ställer till det en hel del för alla dom som inte har valt eller haft läge att investera i en reservmålvakt som faktiskt spelar. Nu tvingas man vaska målvaktspoängen, utnyttja en fri transfer, eller betala med poäng för att få ordning på torpet igen.

Känslan är att många kommer behöva ta minuspoäng för att vara säkra på att ställa starka elvor på banan. Förutom nämnda avstängningar så har vi även fått se skador/känningar på några av spelets formstarkaste och mest populära spelare. Kanske kan Alexander Kacaniklic och Aslak Fonn Witry spela redan till helgen, men det är i skrivande stund (sent torsdag kväll) högst osäkert. Man önskar nog att man hade sparat det där frikortet liiite längre.

Och jo förresten, ni glömmer väl inte att deadline är redan på fredag kl 18.00?

DEADLINE

30 augusti kl 18.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
30/8 Fre 19:00 Helsingborg vs Östersund
31/8 Lör 13:30 IF Elfsborg vs IK Sirius
31/8 Lör 16:00 Örebro SK vs AFC
1/9 Sön 15:00 AIK vs Djurgården
1/9 Sön 15:00 GIF Sundsvall vs IFK Göteborg
1/9 Sön 15:00 Kalmar FF vs Malmö FF
1/9 Sön 17:30 BK Häcken vs Falkenberg
1/9 Sön 17:30 Norrköping vs Hammarby

 

Största favoriterna (odds)

BK Häcken - 1.30
Örebro SK - 1.61
Malmö FF - 1.83
IF Elfsborg - 1.90
Helsingborgs IF - 2.05
IFK Göteborg - 2.05

Störst chans att hålla nollan (odds)

BK Häcken - 2.10
Örebro SK - 2.37
Malmö FF - 2.50
Helsingborgs IF - 2.50

Minst chans att hålla nollan (odds)

Falkenbergs FF - 11.00
AFC Eskilstuna - 5.50
IK Sirius - 5.00
Kalmar FF - 4.33
Hammarby IF - 4.33

Avstängda spelare

Sandro Tsveiba, AFC Eskilstuna
Rasmus Bengtsson, Malmö FF
Anders Christiansen, Malmö FF
Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
Mamudo Moro, Helsingborgs IF
Peter Abrahamsson, BK Häcken
Eirik Haugan, Östersunds FK
Noah Sonko Sundberg, Östersunds FK
Elliot Käck, Djurgårdens IF
John Björkengren, Falkenbergs FF
August Erlingmark, IFK Göteborg
Darijan Bojanic, Hammarby IF
Rafinha, Kalmar FF
Gustav Henriksson, IF Elfsborg
Per Frick, IF Elfsborg


Mest köpta spelarna inför omgången (29 augusti)

1. Robin Söder, IFK Göteborg
2. Carlos Strandberg, Örebro SK
3. Jesper Karlsson, IF Elfsborg
4. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
5. Jake Larsson, Örebro SK
6. Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping
7. Tommi Vaiho, Djurgårdens IF
8. Adam Andersson, IFK Göteborg

Mest sålda spelarna inför omgången (29 augusti)

1. Anders Christiansen, Malmö FF
2. Tarik Elyounoussi, AIK
3. Nikola Djurdjic, Hammarby IF
4. Peter Abrahamsson, BK Häcken
5. Alexander Kacaniklic, Hammarby IF
6. Adi Nalic, AFC Eskilstuna
7. Giorgi Kharaishvili, IFK Göteborg
8. Christoffer Nyman, IFK Norrköpin

Rekommendationer

Precis som de senaste veckorna väljer vi en spelare från varje match som vi tror lite extra på. Tidigare omgångars poängsnitt från våra rekommenderade spelare finner ni nedan.

GW 16: 9.37 poäng
GW 17: 5.12 poäng
GW 18: 5.40 poäng
GW 19: 6.25 poäng
GW 20: 4.13 poäng (6 av 8 spelade, och nollorna är inräknade)
GW 21: 5.25 poäng

Max Svensson, Helsingborgs IF

Omgången inleds redan på fredagkvällen med mötet mellan Helsingborg och Östersund. Inte helt lätt att välja spelare här, men i offensiv riktning för hemmalaget är det väl främst Max Svensson som ska försöka få saker att hända.

Jesper Karlsson, IF Elfsborg

Förtroende och form har han onekligen, talangen från Böljan. Hemma mot Sirius i den tidiga lördagsmatchen tror vi att det fina poängplockandet fortsätter. 

Kevin Wright, Örebro SK

Väldigt många har gett sig ut på marknaden och köpt in Carlos Strandberg till sitt lag inför den här omgången. Utmärkt val för stunden, men rätt som det är kan han vara såld. Hur stor sannolikheten är vet vi inte, men risken finns. Lite längre bak i banan (åtminstone på pappret) hittar vi en annan intressant spelare som nog kommer visa sig runt straffområdet både en och två gånger. Hemma mot AFC finns chans på både en nolla och poäng framåt för den här mångsidiga försvararen. Tokgiven i laget och ett till ett mycket trevligt pris (4.8m).

Nabil Bahoui, AIK

På söndagen smäller det till rejält, och först ut är derbyt mellan AIK och Djurgården. Hemmaplansfördel för AIK så klart, men i laget finns säkert också en del tunga ben sedan det misslyckade Europa League-kvalet mot Celtic på torsdagen. Vi kan så klart inte vara säkra på att Bahoui startar. Framför allt inte nu när Elyounoussi anses vara fit for fight. Men oavsett så ser vi så mycket kvalitét i "Nabbe" att vi tror att det här kan vara mannen som håller guldhoppet vid liv.

Robin Söder, IFK Göteborg

Till skillnad från diverse kommentatorer och experter ska vi försöka hålla oss lite sansade när det gäller IFK Göteborgs bästa målgörare. En bra och formstark anfallare i ett lag som går bra, och som dessutom möter tabelljumbon. Klart han är värd en rekommendation. Ta vem som helst av dom offensiva spelarna vetja, det blir nog bra vilket som.

Markus Rosenberg, Malmö FF

MFF kunde vila Sören Rieks, Arnor Traustason och Markus Rosenberg i veckan, och samtliga är gjutna från start när en tuff match väntar i Kalmar. Vinst är ett måste, och vi tror att Markus Rosenberg revanscherar sig efter misslyckandet mot Djurgården. Borde ha blivit minst ett mål där.

Ahmed Yasin, BK Häcken

BK Häcken är omgångens största favorit när man tar emot ett Falkenberg som med all sannolikhet saknar lårskadade försvarsgeneralen Carl Johansson. Hade vi vetat att Paulinho var garanterad en startplats hade valet fallit på honom, men nu går vi på det säkrare alternativet i form av Ahmed Yasin. Det har ju inte blivit så värst mycket poäng från hans sida under året, men formen är fin och han är med och skapar mycket. Det kan lossna när som helst, och mot Falkenberg borde han finnas med i poängprotokollet.

Sead Haksabanovic, IFK Norrköping

Vi avslutar omgången med det intressanta mötet mellan Norrköping och Hammarby. En oviss match på förhand, men hemmaplansfördelen gör att vi lutar mer åt Norrköpings håll, och vi slänger därför återigen ut en rekommendation på formstarka Sead Haksabanovic.

Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


Redo
Kaptensval - GW 22

Vem väljer du som kapten i GW 22?


 • 12% - Muamer Tankovic
 • 2% - Alexander Kacaniklic
 • 0% - Nikola Djurdjic
 • 2% - Markus Rosenberg
 • 2% - Arnor Traustason
 • 16% - Daleho Irandust
 • 9% - Ahmed Yasin
 • 2% - Adam Andersson
 • 2% - Marcus Danielson
 • 0% - Mohamed Buya Turay
 • 5% - Nabil Bahoui
 • 2% - Tarik Elyounoussi
 • 7% - Sead Haksabanovic
 • 2% - Carlos Strandberg
 • 2% - Giorgi Kharaishvili
 • 14% - Robin Söder
 • 5% - Jesper Karlsson
 • 12% - Annan spelare
 • 2% - Spelar Parkera bussen
 • 0% - Spelar Framåt!
 • 0% - Spelar Två kaptenerLycka till, och må Opta vara med er!