FantasyGuidens drömelva i Allsvenskan Fantasy 2019

FantasyGuidens drömelva i Allsvenskan Fantasy 2019

I artikelserien FantasyGuidens spelarranking har vi, som ni förhoppningsvis redan sett, gått igenom de allsvenska lagen och betygsatt samtliga spelare i olika kategorier. Nu har det blivit dags att presentera en drömelva med spelarna som vi rankar allra högst.

Förutom höga värden i en eller flera av kategorierna mål, assist, offensiv bonus, defensiv bonus och hållna nollor så finns det ett särskilt krav som en spelare måste uppfylla för att kunna ta en plats i denna åtråvärda elva. Det är att dom ska ha en förväntad speltid om minst 1800 minuter, vilket motsvarar 20 hela matcher. Når man inte upp dit är chansen inte stor att man är bland dom bästa spelarna när vi summerar säsongen, så enkelt är det.

Vi har inte tagit hänsyn till sannolikheten att spelarna i fråga lämnar för spel i en annan liga än Allsvenskan. Förutsättningen är att dom är kvar i sina respektive lag hela säsongen.

Innan vi kikar på elvan vill vi påminna om att en beskrivning av vad poängen baseras på finns att läsa här.

 
FANTASYGUIDENS DRÖMELVA

Pos Namn Lag Tid Mål Ass Db Ob Hn
MÅL P. Abrahamsson BKH 5 0 0 5 0 4
FÖR D. Sundgren AIK 5 3 4 2 4 5
FÖR M. Danielsson DIF 5 4 1 5 1 3
FÖR R. Lindkvist AIK 4 3 3 1 3 5
MIT S. Rieks MFF 4 5 4 2 3 4
MIT S. Larsson AIK 5 2 5 2 5 5
MIT A. Christiansen MFF 4 3 5 5 5 4
MIT H. Aiesh ÖFK 4 3 5 1 3 4
ANF Paulinho BKH 5 5 5 5 4 0
ANF A. Jeremejeff BKH 5 4 4 1 3 0
ANF M. Antonsson MFF 4 5 4 1 3 0


0
 = Ej relevant för positionen, Tid = Speltid, 
Db = Defensiv bonus, Ob = Offensiv bonus, Hn = Hålla nollan

 

Peter Abrahamsson, Målvakt, BK Häcken - 6.0

Vald av: 7.5 %

Flest poäng per 90 spelade minuter av alla målvakter som var aktuella här. Häcken ser fortsatt starka ut och Abrahamsson lär knappast ha blivit sämre, snarare tvärtom.

Daniel Sundgren, Försvarare, AIK - 7.0

Vald av: 33.7 %

Kombinationen av AIK:s urstarka defensiv, Sundgrens offensiva egenskaper, och det faktum att han är lagets straffskytt gör han till den mest givna spelaren i den här elvan.

Marcus Danielsson, Försvarare, Djurgårdens IF - 5.5

Vald av: 23.1 %

En av Allsvenskans målfarligaste backar, särskilt nu när han ser ut att vara Djurgårdens straffskytt. Han är också utomordentligt bra på att plocka defensiv bonus. Tvåa förra året efter IFK Göteborgs Carl Starfelt.

Rasmus Lindkvist, Försvarare, AIK - 6.5

Vald av: 6.2 %

Tittar vi på hans rankingsiffror så ser vi att han endast har en fempoängare, och det är för hållna nollor. Det som framför allt gör att han sticker ut i positiv bemärkelse är mixen av det defensiva och det offensiva, till skillnad från exempelvis Per Karlsson, som precis föll på målsnöret just pga avsaknaden av offensiv potential. Han ligger precis på gränsen vad gäller speltid, men med det tredje högsta poängsnittet per match för försvarare kniper han den sista platsen i den här backuppsättningen.

Sören Rieks, Mittfältare, Malmö FF - 9.5

Vald av: 12.4 %

Tvåa i totalpoäng bland mittfältarna förra året, och högt placerad även i poäng per match. En poängspelare som även plockar lite defensiva poäng.

Anders Christiansen, Mittfältare, Malmö FF - 10.0

Vald av: 21.2 %

Överlägset bäst vad gäller poäng per 90 spelade minuter förra säsongen. Ingen annan var ens i närheten. Näst bäst i offensiv bonus och tredje bäst i defensiv. I Allsvenskan Fantasy har han inga svagheter, och det finns en anledning till att han är spelets dyraste mittfältare. Han är helt enkelt bäst.

Sebastian Larsson, Mittfältare, AIK - 9.0

Vald av: 10.1 %

Spelets mest effektiva poängplockare i kategorin offensiv bonus. Hans hörnor och frisparkar gör honom till ett ständigt hot, och poängen kan komma när som helst, oavsett motstånd.

Hosam Aiesh, Mittfältare, Östersunds FK - 9.5

Vald av: 5.6 %

Fjolårets överlägsna assistkung ska självklart ha en plats här. Får han bara vara fri från skador är han en toppspelare i Allsvenskan Fantasy.

Marcus Antonsson, Anfallare, Malmö FF - 11.0

Vald av: 24.9 %

Den anfallare som förväntas få mest speltid i storfavoriten Malmö i år. Är tillsammans med Paulinho stor favorit att vinna den Allsvenska skytteligan i år. Bara det är skäl nog för att ta en anfallsplats här.

Paulinho, Anfallare, BK Häcken - 12.0

Vald av: 30.7 %

Vi behöver väl egentligen inte säga så mycket om Paulinho. Skyttekung och bäst i Allsvenskan Fantasy 2018. Räcker så.

Alexander Jeremejeff, Anfallare, BK Häcken - 9.5

Vald av: 20.3 %

Ännu en Häckenspelare som är kandidat till att vinna skytteligan. Jeremejeff är delaktig i det mesta framåt för Häcken och får därmed också en del poäng för assists och bonus.Många hade nog förväntat sig att se fjolårets bästa poängplockare bland försvarsspelarna, Per Karlsson, i elvan. Han faller dock på att han är lite för beroende av kollektivets defensiv, och att han inte kan täcka upp en en mindre lyckad defensiv säsong med offensiva poäng, så som t.ex. Sundgren och Lindkvist kan.

Ni kanske också har noterat avsaknaden av de allsvenska lagens nyförvärv inför 2019. Anledningen är att vi inte kan ge en rättvis bedömning av deras fantasykvalitéer innan vi vet hur dom presterar i bonuskategorierna, som ju faktiskt betyder en hel del. 

Några som var nära en plats i elvan, men som inte riktigt räckte till;

Isak Pettersson
Oscar Linnér
Filip Dagerstål
Daleho Irandust
Nasiru Mohammed
Linus Hallenius
Nikola Djurdjic

Och några spelare som har väldigt bra siffror, men som pga för låg förväntad speltid inte var aktuell för elvan;

Eric Larsson
Andreas Vindheim
Lars Krogh Gerson
Jesper Arvidsson
Arnór Ingvi Traustason
Romain Gall