Granskning av toppspelare säsongen 2018: Plats 6-10

Granskning av toppspelare säsongen 2018: Plats 6-10

Vilka spelare tog flest poäng under Allsvenskan Fantasy 2018? Vi granskar spelare på plats 1-5 och ser vad det var som gjorde att just dom lyckades så bra, och även vad vi tror om deras chanser i Allsvenskan Fantasy 2019.

10. Alexander Milošević - Försvarare, AIK

Den återvändande AIK-backen var på grund av sin höga prislapp(dyrast av alla backar) till en början en aning förbisedd av fantasyspelarna. Det fanns gott om billigare alternativ som också levererade stort, men han skulle dock visa sig vara värd varenda krona i slutändan. Hållna nollor och defensiv bonus var hans största styrkor, och mycket mer än så behövdes inte för att skrapa ihop en rejäl mängd fantasypoäng, som i slutändan ledde till en 10:e plats.

Någon medverkan i Allsvenskan Fantasy 2019 blir det nog inte för Alexander Milošević. Han har nu lämnat för spel i Nottingham Forest i EFL Championship.

9. Nahir Besara - Mittfältare, Örebro SK

Den kreativa mittfältaren/anfallaren var under hela året spelets allra dyraste mittfältare, och till en början fanns det inga som inte kunde säga att den höga prislappen var berättigad. Under gameweek 1-5 levererade han ett snitt på 9.8 poäng per match. Helt sjuka siffror, som så klart aldrig skulle kunna hålla i längden. Det gjorde det inte heller, och glädjen bland alla som hade gett honom förtroendet övergick till stor frustration och besvikelse när han i princip blankade varje vecka(med några undantag) resten av säsongen. När vi sammanfattar hans säsong kan vi konstatera att han var näst bäst av alla spelare i kategorin offensiv bonus, och det blev dessutom en hel del poäng för mål och assist.

Nahir Besara har nu lämnat Örebro och Allsvenskan för spel utomlands, och är således inte aktuell för någon manager i Allsvenskan Fantasy 2019.


# Pos Namn Lag P S M A Ob Db Hn I R
6 FÖR R. Jansson AIK 143 50 12 3 1 19 64 -2 0
7 MÅL P. Abrahamsson BKH 139 52 0 0 0 35 40 -7 16
8 MIT S. Rieks MFF 137 46 50 15 11 9 8 0 0
9 MIT N. Besara ÖSK 136 54 25 27 20 10 5 0 0
10 FÖR A. Milošević AIK 135 49 0 3 -1 29 64 -3 0


= Totalpoäng, S = Speltid, M = Mål, A = Assists, Ob = Offensiv bonus, Db = Defensiv bonus, Hn = Hållna nollor, I = Insläppta mål, R = Räddningar

8. Sören Rieks - Mittfältare, Malmö FF

Den offensive kantspelaren förvandlades under Uwe Röslers ledning och mitt under brinnande säsong till wing back, och gjorde stor succé. Av alla mittfältare i Allsvenskan Fantasy var det bara hans lagkamrat Romain Gall som gjorde fler mål, tolv mot danskens tio. Han var dessutom den spelare(alla positioner) som skapade flest klara målchanser för sina medspelare, och fick därför en del bonuspoäng.

Allt tyder väl egentligen på att Rieks fortsätter i sin roll som wing back ute till vänster även 2019, men tittar man på hur han presterade där så är det inget alla fantasymanagers behöver känna någon direkt oro för. Det som dock kan vara värt att ha i åtanke är, precis som för alla andra spelare i MFF, hur mycket rotation det blir i startelvan. Det finns många duktiga spelare som ska hållas nöjda, så räkna inte med 90 minuter vecka in och vecka ut. Framför allt inte för en wing back.

7. Peter Abrahamsson - Målvakt, BK Häcken

Den näst bästa målvakten i Allsvenskan Fantasy 2018 var den här burväktaren från Jörlanda. Hans styrka i luftrummet var en starkt bidragande orsak till att han var den som tog flest defensiva bonuspoäng av alla målvakter, och kom trea i samma kategori med alla spelare inräknade. En hel del nollor blev det också, närmare bestämt 10 stycken, vilket gav honom 40 friska poäng.

Lär fortsatt vara en av de absolut dyraste målvakterna i Allsvenskan Fantasy, och vi kan inte se något annat än att han kommer fortsätta leverera bättre än de flesta av hans konkurrenter.

6. Robin Jansson - Försvarare, AIK

Alla har säkert hört historian om Robin Jansson. Bengtsfors hit och Bengtsfors dit. Här nöjer vi oss med att understryka vilken otrolig fantasyframgång han har haft under sitt premiärår i Allsvenskan. Hans låga prislapp(4.5 från start) i kombination med Solnaklubbens vattentäta försvar gjorde att ingen hade råd att vara utan honom. Bortsett från hållna nollor stack han inte ut nämnvärt i någon enskild poängkategori.

Prislappen lär vara korrekt justerad när säsongen 2019 drar igång, och han kan således förmodligen inte benämnas som ett lika stort fynd som i början av 2018. Han kommer dock vara ett fullgott alternativ för dom som fortfarande tror på AIK:s defensiv.