Nyheter i Allsvenskan Fantasy 2019

Nyheter i Allsvenskan Fantasy 2019

Så här påverkas du av dom nya förändringarna i Allsvenskan Fantasy 2019. Vi ger dig allt du behöver veta!

CHIPS

En funktion som har varit efterfrågad av många, och som gör spelet mer oförutsägbart och spännande. De tre chips som nu introduceras ger alla fantasymanagers en möjlighet att höja sitt lags poängproduktion vid tre separata tillfällen under säsongen.

Årets chips är:

  • Parkera bussen – ger alla försvarare dubbla poäng i en omgång
  • Framåt! – ger alla anfallare dubbla poäng i en omgång
  • Två kaptener – ger både kaptenen och vicekaptenen dubbla poäng i en omgång

Den stora utmaningen med chips är att välja rätt tillfälle att nyttja dom. Har man is i magen kan man vänta in en så kallad double gameweek, en spelomgång då några av lagen spelar dubbla matcher och därmed har möjligheten att få en betydligt högre totalpoäng i den omgången.

Vi ser fram emot att dela med oss av våra tips och idéer kring dessa chips under säsongens gång.

FÖRÄNDRINGAR I BONUSSYSTEMET

Den stora förändringen i bonussystemet är att spelare inte längre kan få minuspoäng för att ha missat en klar målchans, eller för att ha orsakat ett baklängesmål.

Detta bör innebära en mer gynnsam situation för framför allt anfallsspelare.
Kikar man på statistiken från Allsvenskan Fantasy 2018 kan vi t.ex. se en hel drös med anfallare vars totala bonuspoäng låg på minus. Allra värst var det för Deniz Hümmet, Alhassan Kamara, Papa Diouf och Peter Wilson som alla slutade på -6 (!) i offensiv bonus. Totalt sett fanns det lika många anfallare med negativa siffror som det fanns positiva.

En annan förändring är att en spelare som mest kan få 2 poäng för offensiv bonus och 2 poäng för defensiv bonus i en och samma match. Det sker inte jätteofta att spelare tar fler poäng än så, men enligt vårt sätt att se på det blir det nu mindre attraktivt att välja målvakter eller försvarsspelare från sämre lag, då dessa spelare ofta har svårt att plocka poäng på andra sätt.

ALLSVENSKAN FANTASY PÅ ENGELSKA

En trevlig nyhet för alla engelskspråkiga är att spelet nu även kommer finnas på engelska. Något som potentiellt även kan locka folk från andra länder att spela spelet.

HÖST- OCH VÅRLIGA

Från och med den här säsongen kommer man kunna tävla om priser både under våren och hösten. En välkommen nyhet som kanske kan få fler spelare att vara aktiva längre in i säsongen. Det var väldig tydligt under Allsvenskan Fantasy 2018 att antalet aktiva sjönk drastiskt under hösten, och det vill man så klart råda bot på.

SPELA VIA APP

Den sista stora nyheten är att man nu också kommer kunna spela Allsvenskan Fantasy via en app som heter Allsvenskan Live.

För det mesta tycker vi på FantasyGuiden att förändringarna är positiva och att det gör spelet mer lättillgängligt och mer intressant. Vi väntar ivrigt på den stundande lanseringen.