Inför Gameweek 8 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 8 i Allsvenskan Fantasy 2019

Nytt stockholmsderby på Tele2, kamratmöte på Östgötaporten och AFC som för ovanlighetens skull är favoriter. Det är några av höjdpunkterna vi hittar när vi går igenom förutsättningarna inför Gameweek 8 av Allsvenskan Fantasy. Matcherna, avstängningarna, skadorna, kaptensförslagen och en del annat.

Vi går återigen in i en mycket intensiv spelperiod i Allsvenskan, med ett flertal matcher på kort tid. Från och med fredag kan vi se fram emot matcher i sju raka dagar, för att sedan vila ögonen en dag innan vi tar den här trematchers-perioden i mål med ytterligare tre matchdagar. Totalt 24 matcher på 11 dagar. Galet! 

Vi kan garantera att det kommer roteras en hel del i lagen, så försök förbereda er genom att se till att bänkspelarna är sådana som förväntas få speltid. Givetvis inte helt enkelt, men i vissa fall kan det vara viktigare att försäkra sig om det än att göra det där lyxbytet. Vi ser till exempel att många väljer att dumpa Anders Christiansen för exempelvis Muamer Tankovic. Det behöver så klart inte vara fel, men det är ju ingen transfer man "måste" göra. Man kan dessutom argumentera för att risken att Christiansen roteras har minskat rejält nu när Bachirou ser ut att gå skadad.

Det kan också vara smart att spara ett byte till nästa omgång, om man har möjlighet. Skadorna kommer dugga tätt och spelare kommer bli avstängda pga för många gula kort. Några högprofilerade som riskerar avstängning är Daniel Sundgren(nästan garanti med tanke på att det är derby), Simon Sandberg, Nikola Djurdjic, Anders Christiansen, Markus Rosenberg, Adi Nalic, Paulinho, Rasmus Lindgren, Karol Mets och Fidan Aliti. Se den kompletta listan här.

Ska man göra byten och om man redan har använt sitt frikort kan det vara hög tid att redan nu börja göra byten som förbereder en inför Gameweek 11, då både Malmö och Sundsvall spelar dubbla matcher.

Med det sagt, låt oss ta en titt på vad som väntar oss i Gameweek 8.

OBS! Artikeln uppdateras och fylls på med mer information ända fram till deadline.

DEADLINE

10 maj kl 18.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
10/5 Fre 19:00 Hammarby vs IK Sirius
11/5 Lör 13:30 Östersund vs BK Häcken
11/5 Lör 16:00 AFC vs Falkenberg
11/5 Lör 16:00 Kalmar FF vs Helsingborg
11/5 Lör 18:00 GIF Sundsvall vs Örebro SK
12/5 Sön 15:00 Djurgården vs AIK
12/5 Sön 17:30 Malmö FF vs IF Elfsborg
13/5 Mån 19:00 Norrköping vs IFK Göteborg


Största favoriterna (odds)

Hammarby IF - 1.36
Malmö FF - 1.44
GIF Sundsvall - 1.65
Kalmar FF - 1.85

Störst chans att hålla nollan (odds)

Malmö FF - 2.20
Hammarby IF - 2.20
Kalmar FF - 2.50
GIF Sundsvall - 2.62

Minst chans att hålla nollan (odds)

IK Sirius - 9.00
IF Elfsborg - 7.00
Örebro SK - 5.50


Avstängda spelare

Tim Björkström, IK Sirius
Erik Berg, Djurgårdens IF
Ole Söderberg, AFC Eskilstuna
Marcus Mathisen, Falkenbergs FF

 

Mest köpta spelarna inför omgången (9 maj)

1. Muamer Tankovic, Hammarby IF
2. Adam Andersson, BK Häcken
3. Adi Nalic, AFC Eskilstuna
4. Arnor Traustason, Malmö FF
5. Linus Hallenius, GIF Sundsvall

Mest sålda spelarna inför omgången (9 maj)

1. Odilon Koussonou, Hammarby IF
2. Fouad Bachirou, Malmö FF
3. Marcus Antonsson, Malmö FF
4. Jonathan Levi, IF Elfsborg
5. Anders Christiansen, Malmö FF


Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


Redo
Kaptensval - GW8

Vem väljer du som kapten i GW8?


 • 81% - Sead Haksabanovic
 • 4% - Christoffer Nyman
 • 4% - Rasmus Lauritsen
 • 8% - Anders Christiansen
 • 0% - Kalle Holmberg
 • 0% - Fredrik Ulvestad
 • 0% - Aslak Fonn Witry
 • 0% - Jonathan Augustinsson
 • 0% - Muamer Tankovic
 • 4% - Sebastian Larsson
 • 0% - Daleho Irandust
 • 0% - Alexander Söderlund
 • 0% - Patrik Karlsson Lagemyr
 • 0% - Annan spelareKaptensförslag

Linus Hallenius

Utsedd till allsvenskan bästa spelare i april, med 6 mål på kontot så här långt. Hemma mot Örebro förväntas Giffarna ta en trepoängare, och man förlitar sig som vanligt på att Hallenius ska göra målen. Lagets stora kreatör David Batanero gick ut skadad med en lårkaka i senaste matchen, men har tränat precis som vanligt på onsdagen, och bör således vara redo för spel. Bra besked för Hallenius så klart.

Muamer Tankovic

Alla pratar om Tankovic. Hans form är så fin den kan bli och man kan tydligt se att både han och hans lagkamrater trivs med rollen han har fått i år. Nu möter Hammarby ett skadedrabbat Sirius hemma på Tele2, i något så ovanligt som en fredagsmatch. Många tror på en rejäl överkörning och att Tankovic kommer leda offensiven. Det låter rimligt även för oss. Har man inte Tankovic, men någon av de andra offensiva startspelarna i Bajen, så är även dom utmärkta alternativ att sätta bindeln på. I synnerhet Djurdjic och Kjartansson, som båda är mycket troliga målskyttar i det här mötet. Liten brasklapp bara för att någon av dessa tre, i händelse av ett gynnsamt resultat innan matchens slutskede, mycket väl skulle kunna bli utbytta för att vilas till kommande match mot Östersund som spelas redan på tisdag.

Adi Nalic

Många har imponerats av AFC:s inlånade mittfältare så här långt i år, och det syns inte minst på hur många som valt honom i Allsvenskan Fantasy. 31.9% just nu, och stadigt stigande. I den här omgången är man för ovanlighetens skull favoriter, då man tar emot Falkenberg hemma på Tunavallen. Det är väl inte varje dag man rekommenderar en så pass billig kapten(6.1m), men vi gillar det vi ser, och vi förväntar oss att han kommer ligga bakom en hel del framåt för AFC, även om en vinst är långt ifrån garanterad.

Arnor Traustason / Anders Christiansen

Inför förra omgången rekommenderade vi Rosenberg och Rieks med blandat resultat. Rieks lämnade planen sent med smärtor och utan poäng (och har avstått från träning så sent som igår), medan Rosenberg både hann med att göra två mål, men också missa en straff. Vi är lite osäkra på hur Uwe Rösler resonerar nu när matcherna återigen börjar dugga tätt. I anfallet kommer man rotera för eller senare, det är ganska givet. På mittfältet däremot kan en eventuell skadefrånvaro för Bachirou göra att Christiansen/Traustason blir än mer essentiella. Vi vill gärna höra fredagens träningsrapporter(träningsledigt torsdag) innan vi tar ett beslut om dessa herrar, men om dom startar kan Elfsborg hemma vara en mycket passande uppgift.

Moestafa El Kabir

Veckans udda val. Han börjar komma igång nu, den målfarlige marockanen. Senast mot Östersund var han oerhört aktiv och avlossade bössan titt som tätt när Kalmar radade upp chanser. Man borde ha vunnit då, och vi tror att man vinner här mot Helsingborg. Vi ser det som ett rejält chansningsalternativ, men vi blir verkligen inte förvånade om han både gör ett och två mål hemma på Guldfågeln.

Lycka till, och må Opta vara med er!