Inför Gameweek 23 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 23 i Allsvenskan Fantasy 2019

Allsvenskan är äntligen tillbaka med en ny omgång efter ett evighetslångt landslagsuppehåll, och vilken omgång det ser ut att bli! Ångestmöte i bottenskiktet redan imorgon fredag och sedan har vi en riktig supersöndag fullmatad med toppmatcher att se fram emot.

Låga omgångspoäng att vänta i en omgång där toppmötena avlöser varandra? Ja, det brukar ju tyvärr kunna bli så. Satsar man däremot på rätt hästar i just dessa toppmöten kan det här vara en omgång då man kan ta en hel del mark i ligorna. Lite extra fingertoppskänsla krävs så klart för att lyckas, och därför har vi inför den här omgången kikat lite extra på vilka lag man kanske borde satsa på för att verkligen ge sig själv en chans till en boost samtidigt som andra misslyckas.

Dom 1000 högst rankade lagen består av totalt 15 000 valda spelare. Vissa klubbars spelare är så klart mer populära än andra, vilket vi tydligt ser i den här tabellen över ägda spelare från respektive lag. Notera att transfers som gjorts inför den kommande omgången (GW 23) inte räknats in, så det kommer se något annorlunda ut vid avspark.

# Lag Ägandeprocent Tabellplacering
1 Djurgårdens IF 16.09% 1
2 Hammarby IF 15.70% 5
3 IFK Göteborg 15.67% 6
4 BK Häcken 9.33% 4
5 AIK 8.17% 2
6 AFC Eskilstuna 7.29% 15
7 IFK Norrköping 7.13% 7
8 Örebro SK 6.34% 8
9 Malmö FF 4.80% 3
10 IF Elfsborg 2.77% 9
11 Helsingborgs IF 1.66% 10
12 Falkenbergs FF 1.65% 14
13 IK Sirius 1.56% 12
14 Östersunds FK 0.72% 11
15 Kalmar FF 0.60% 13
16 GIF Sundsvall 0.52% 16

 

Efter att ha tittat på den här tabellen kan vi klart konstatera att det finns topplag vars spelare inte är sådär superattraktiva. Det som sticker ut allra mest är Malmö FF:s otroligt låga 4.80 %. Mycket kan så klart förklaras av Europaspel och rotationsrisken som det medför. Vill man gambla ordentligt så lastar man in Malmöspelare och håller tummarna för mycket speltid och poäng, för det kan verkligen löna sig. Särskilt om dom lyckas bra i matcher mot dom andra topplagen.

AFC Eskilstuna sticker ut åt det andra hållet med hela 7.29 %. Här är det så klart dom många olika budgetalternativen som drar upp siffran rejält. Vi förväntar oss att procenten ligger kvar på ungefär samma nivå säsongen ut.

Ett lag vars procent vi tror kommer öka kraftigt den närmsta tiden är IFK Norrköping, på grund av det smaskiga schemat. Vi förväntar oss även en relativt stor ökning för AIK och Malmö FF.

Hammarby och IFK Göteborgs procent lär minska successivt, även om dom skulle behålla en hygglig form.

De andra topplagen, Djurgården och BK Häcken, kommer med största sannolikhet ligga ganska stadigt, om inget väldigt oförutsett händer. Samma gäller också mer eller mindre för övriga lag i serien.

Chipsstatistik efter GW 22 (topp 1000)

Hur ligger det till med chipsen då? Jo då, dom förbrukas i stadig takt. Många ser dock ut att ha sparat Framåt-chipet till slutspurten. Det är allmänt känt att Gameweek 25 är en högintressant omgång med många tunga favoriter, och många chips ryker nog där. Anfallskortet är dock ett svårt kort att spela, med tanke på att relativt få har valt att lägga stora pengar på just anfallarna.

Så här såg det i alla fall ut efter förra omgången..

Frikort = 87.8 %

Parkera bussen = 80.8 %
Framåt! = 58.4 %
Två kaptener = 86.8 %

0 spelade = 1.8 %
1 spelat = 12.4 %
2 spelade = 43.5 %
3 spelade = 42.2 %

DEADLINE

13 september kl 18.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
13/9 Fre 19:00 Sirius vs Falkenberg
14/9 Lör 13:30 Örebro vs GIF Sundsvall
14/9 Lör 16:00 Östersund vs Kalmar FF
15/9 Sön 15:00 BK Häcken vs AIK
15/9 Sön 15:00 Hammarby vs Göteborg
15/9 Sön 17:30 Malmö FF vs Norrköping
16/9 Sön 19:00 AFC vs IF Elfsborg
16/9 Sön 19:00 Djurgården vs Helsingborg

 

Största favoriterna (odds)

Djurgårdens IF - 1.30
Malmö FF - 1.65
Hammarby IF - 1.80
IF Elfsborg - 2.00
Örebro SK - 2.00
IK Sirius - 2.00

Störst chans att hålla nollan (odds)

Djurgårdens IF - 1.72
Malmö FF - 2.25
IF Elfsborg - 2.62
Örebro SK - 2.75
Hammarby IF - 2.75

Minst chans att hålla nollan (odds)

Helsinborgs IF - 7.00
IFK Göteborg - 5.50
IFK Norrköping - 5.00
Falkenbergs FF - 4.50

Avstängda spelare

Fidan Aliti, Kalmar FF
Nikola Djurdjic, Hammarby IF
Pavle Vagic, AFC Eskilstuna
Anders Randrup, Helsingborgs IF
Simon Strand, IF Elfsborg
Charlie Colkett, Östersunds FK
Juanjo Ciercoles, GIF Sundsvall
Enoch Kofi Adu, AIK
Romario, Kalmar FF

Mest köpta spelarna inför omgången (12 september)

1. Mohamed Buya Turay, Djurgårdens IF
2. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
3. Arnor Traustason, Malmö FF
4. Markus Rosenberg, Malmö FF
5. Robin Söder, IFK Göteborg
6. Philip Haglund, IK Sirius
7. Jesper Karlsson, IF Elfsborg
8. Jake Larsson, Örebro SK

Mest sålda spelarna inför omgången (12 september)

1. Nikola Djurdjic, Hammarby IF
2. Alexander Kacaniklic, Hammarby IF
3. Adi Nalic, AFC Eskilstuna
4. Panos Dimitriadis, AIK
5. Gustav Jarl, AFC Eskilstuna
6. Victor Wernersson, IFK Göteborg
7. Muamer Tankovic, Hammarby IF
8. Giorgi Kharaishvili, IFK Göteborg

Rekommendationer

Precis som de senaste veckorna väljer vi en spelare från varje match som vi tror lite extra på. Tidigare omgångars poängsnitt från våra rekommenderade spelare finner ni nedan.

GW 16: 9.37 poäng
GW 17: 5.12 poäng
GW 18: 5.40 poäng
GW 19: 6.25 poäng
GW 20: 4.13 poäng (6 av 8 spelade, och nollorna är inräknade.)
GW 21: 5.25 poäng
GW 22: 5.25 poäng (Ja, exakt samma som förra. Ej felskrivet.)

Philip Haglund

Viktig match i bottenstriden när Sirius tar emot Falkenberg. Haglund lär i vanlig ordning fokusera på att ta sig in i straffområdet och gröta runt så mycket som möjligt, och poängchanserna är goda.

Nordin Gerzic

Dom allra flesta tror på en bekväm hemmaseger när Örebro tar emot jumbon GIF Sundsvall. Vi är långt ifrån säkra på den saken. ÖSK har haft ett par stökiga träningsveckor med massvis av skador och skavanker och flera viktiga spelare är fortfarande inte friskförklarade. Giffarna hoppas på nytändning med Tony Gustavsson vid rodret, och nu gäller det att slåss med näbbar och klor för att kunna hålla sig kvar. Det här känns som ett utmärkt läge att vända den usla trenden. Kruxet för oss är att vi inte vet vilka gubbar Tony ställer ut på banan i sin första match, och chansa vill vi helst inte göra. Batanero är väl det "enkla" valet, men prislappen avskräcker och skulle man vilja få in en Sundsvallslirare i det här läget får det nog bli en billigare variant. I slutändan väljer vi dock ändå en spelare från hemmalaget. En som är förhållandevis billig och konsekvent i sitt poängplockande (tack vare sina många bonuspoäng) och som kan ta dom där extrapoängen även när laget inte går klockrent. Kaptenen Nordin Gerzic.

Dino Islamovic

Har inte levererat poäng i de senaste tre matcherna, men när man möter Kalmar hemma borde det i alla fall dyka upp en del chanser. Svår match att välja spelare från, och Östersundsanfallaren blir vårt val i brist på annat. 

Peter Abrahamsson

Knepig match när BK Häcken och AIK möts på Hisingen. I målvaktskampen mellan Abrahamsson och Linnér tycker vi dock att det är knapp fördel för hemmakeepern. 

Giorgi Kharaishvili

Många har nog funderat på hur man ska spela sina Hammarby- och Göteborgsspelare när dom nu ställs mot varandra på Tele2. Hammarby kommer helt klart försöka ta initiativet i matchen, men chanserna kommer dyka upp för IFK Göteborg, och sannolikt då också för den här herren. Var inte rädda för att behålla honom i elvan - poängchanserna är goda. Fasta situationer och bonuspoäng finns alltid där som en fallskärm när det gäller Giorgi Kharaishvili.

Anders Christiansen

Norrköping blir nog en tuff nöt för MFF att knäcka, men Christiansen har varit glödhet hemma i Malmö under året och kommer vara inblandad i mycket även denna gång. Hög lägstanivå vad gäller poäng när han spelar dom fulla 90 minutrarna, vilket vi förväntar oss att han gör här.

Jesper Karlsson

Vi finner ingen anledning att rekommendera någon annan spelare i Elfsborg mer än Jesper Karlsson just nu. Den offensive kreatören sprudlar av självförtroende, och i bortamötet med AFC lär han få ytor att jobba i, och en hel del fasta situationer att förvalta. Vill man istället välja någon från AFC kan vi meddela att Adi Nalic är hoppfull om att hinna bli spelklar efter skada.

Elliot Käck

Avstängd senast mot Malmö, men lär ta tillbaka sin plats på vänsterkanten nu. Goda chanser att hålla nollan mot Helsingborg, även om vi inte riktigt vet vad vi kan förvänta oss av skåningarna nu när Olof Mellberg är boss. Fokus på att sätta försvarsspelet låter väl som ett rimligt huvudfokus när man ska möta serieledarna borta. Tid och utrymme för Käcks inspel?

 

Kaptensval - GW 23

Vem väljer du som kapten i GW 23?


 • 8% - Muamer Tankovic
 • 1% - Alexander Kacaniklic
 • 16% - Marcus Danielson
 • 26% - Elliot Käck
 • 9% - Aslak Fonn Witry
 • 14% - Mohamed Buya Turay
 • 3% - Philip Haglund
 • 1% - Martin Broberg
 • 3% - Jake Larsson
 • 1% - Jesper Karlsson
 • 1% - Sead Haksabanovic
 • 7% - Anders Christiansen
 • 1% - Markus Rosenberg
 • 1% - Arnor Traustason
 • 0% - Robin Söder
 • 1% - Giorgi Kharaishvili
 • 1% - Paulinho
 • 0% - Daleho Irandust
 • 0% - Nabil Bahoui
 • 3% - Tarik Elyounoussi
 • 1% - Annan spelare

Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


RedoLycka till, och må Opta vara med er!