Inför Gameweek 21 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 21 i Allsvenskan Fantasy 2019

Vi har nu gått in i den sista tredjedelen av Allsvenskan, och det är hög tid att börja leta efter sina differentials som ska ta en igenom slutspurten. Allt fler har förbrukat alla sina chips, så nu måste man vara extra kreativ och ta större risker för att verkligen klättra i tabellerna. I den här omgången är toppmötet i Malmö och AIK:s resa till Östersund dom största utmaningarna. Hur många spelare från lagen som är involverade i dessa matcher vågar man ha i sin elva? Och framför allt, vilka?

Många blickar riktas den här helgen mot Malmö, där toppmötet mellan Malmö FF och Djurgården spelas. Många fantasymanagers har, på grund av dom blårandigas framgångar under året, investerat en hel del i deras spelare. Framför allt på dom defensiva positionerna. Hur ska man resonera när man nu möter ett hungrigt Malmö på bortaplan? En av dom svåraste frågorna för alla att ta ställning kring nu. Kan försvaret stå pall även när motståndet är tuffast tänkbara? Att man ska klara av att hålla nollan är nog inget vi ska räkna med, så det blir extra viktigt att titta på bonuspotentialen och eventuella offensiva äventyr för att få dom där viktiga extrapoängen.

Att Marcus Danielson fortsätter knipa två defensiva bonuspoäng är ingen högoddsare, men vad som är mer osäkert är hur offensiva Elliot Käck och Aslak Fonn Witry tillåts vara. Det är väl rimligt att tro att det blir något färre inlägg och nyckelpassningar än vanligt, vilket gör att vi förmodligen inte ser lika mycket bonuspoäng från deras håll. Witry har på senare tid avlossat bössan ett antal gånger när det blivit frisparksläge för en högerfot. Ingen direkt lycka så här långt, men så länge Kevin Walker hålls utanför laget är norrmannen fortsatt en kandidat för skyttet. Han slår även en del inlägg från frisparkar på den högra sidan. På vänstersidan är det fortsatt Käck som försöker leverera bollarna in mot Danielson & co.

Tittar vi lite snabbt på hur dessa tre spelare har levererat i form av bonuspoäng per 90 spelade minuter mot övriga topplag (IFK Göteborg, Hammarby, AIK, Malmö, BK Häcken och IFK Norrköping) så ser vi att det är ganska jämnt. Käck och Danielson har ett snitt på 1.67 poäng och Witry är strax efter på 1.58 poäng. Inga tydliga tendenser där som hjälper oss nämnvärt alltså.

Vi tror inte att Djurgårdens elva kommer innehålla några speciella överraskningar, utan det lär bli samma backlinje och centrallinje som senast. Lite mer öppet på dom offensiva kantpositionerna, där Edward Chilufya fortsätter att plocka upp småskavanker mest hela tiden. Malmö tog en relativt bekväm seger i Europa League-kvalet i veckan, och lär komma in med gott om kraft här. En snarlik elva utan stora överraskningar är att vänta.

Vidare till en annan klurig match på förhand. Östersund mot AIK. Ännu en gång oerhört svårt att förutspå Rikard Norlings elva. Man har verkligen inte råd att tappa poäng igen, så starkast möjliga lag borde stå på banan. Frågan är väl då bara vad som anses vara den starkaste elvan när ett flertal säkert är lite slitna från torsdagens match mot Celtic. Vad som känns mest troligt på förhand är att Tarik Elyounoussi tar Nabil Bahouis plats rakt av. "Nabbe" var helt slutkörd när han byttes ut mot Celtic, och ett inhopp vore nog mest passande för honom här. Anton Salétros gör troligtvis också comeback i startelvan nu när Sebastian Larsson är avstängd. Om det blir centralt eller till vänster återstår att se. Backlinjen? Inte en blekaste aning.

I övrigt noterar vi att BK Häcken, IFK Norrköping och Hammarby är stora favoriter att vinna sina matcher mot lag som i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden. Vi varnar dock för att ett Kalmar FF med nyvunnet självförtroende kan ställa till problem för IFK Göteborg. Mer ovisst möte än man trodde för ett par veckor sedan.

Så vitt vi vet finns det inga uppseendeväckande skador på nyckelspelare i lagen att rapportera om från cupmatcherna i veckan, men vi kommer i vanlig ordning göra vårt bästa för att hålla koll på skaderapporter och spelare som av en eller annan orsak riskerar att inte komma till spel i omgången.

Håll koll på Spelarkollen eller följ oss på Twitter @FantasyGuiden.

Med det sagt, låt oss ta en djupare titt på vad som väntar oss i Gameweek 21.

OBS! Artikeln uppdateras och fylls på med mer information ända fram till deadline.

DEADLINE

24 augusti kl 15.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
24/8 Lör 16:00 IK Sirius vs Örebro SK
25/8 Sön 15:00 AFC vs BK Häcken
25/8 Sön 15:00 Norrköping vs Helsingborg
25/8 Sön 15:00 Östersunds FK vs AIK
25/8 Sön 17:30 Malmö FF vs Djurgården
26/8 Mån 19:00 Falkenberg vs Hammarby
26/8 Mån 19:00 GIF Sundsvall vs Elfsborg
26/8 Mån 19:00 IFK Göteborg vs Kalmar FF

 

Största favoriterna (odds)

BK Häcken - 1.44
IFK Norrköping - 1.44
Hammarby IF - 1.61
AIK - 1.85
IFK Göteborg - 1.90

Störst chans att hålla nollan (odds)

BK Häcken - 1.90
IFK Norrköping - 2.00
IFK Göteborg - 2.50
AIK - 2.62
Malmö FF - 2.62

Minst chans att hålla nollan (odds)

AFC Eskilstuna - 7.00
Falkenbergs FF - 7.00
Helsingborgs IF - 7.00

Avstängda spelare

Carlos Moros Gracia, GIF Sundsvall
Sebastian Larsson, AIK
York Rafael, Kalmar FF
Alhassan Yusuf, IFK Göteborg
Alejandro Portillo, IF Elfsborg
Samuel Mensiro, Östersunds FK


Mest köpta spelarna inför omgången (23 augusti)

1. Alexander Kacaniklic, Hammarby IF
2. Robin Söder, IFK Göteborg
3. Nikola Djurdjic, Hammarby IF​
4. Jesper Karlsson, IF Elfsborg
5. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
6. Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping
7. Jake Larsson, Örebro SK
8. Arnor Traustason, Malmö FF

Mest sålda spelarna inför omgången (23 augusti)

1. Filip Rogic, Örebro SK
2. Imad Khalili, Hammarby IF
3. Jonathan Ring, Djurgårdens IF
4. Mohamed Buya Turay, Djurgårdens IF
5. Alhassan Yusuf, IFK Göteborg
6. Dino Islamovic, Östersunds FK
7. Anders Christiansen, Malmö FF
8. Sören Rieks, Malmö FF

Rekommendationer

Precis som de senaste veckorna väljer vi en spelare från varje match som vi tror lite extra på. Tidigare omgångars poängsnitt från våra rekommenderade spelare finner ni nedan.

GW 16: 9.37 poäng
GW 17: 5.12 poäng
GW 18: 5.40 poäng
GW 19: 6.25 poäng
GW 20: 4.13 poäng (6 av 8 spelade, och nollorna är inräknade)

Sam Lundholm, IK Sirius

IK Sirius har ett bra schema resten av säsongen, då man redan har spelat klart mot Malmö FF, Djurgården, AIK, BK Häcken och IFK Norrköping. Nu möter man Örebro hemma och chanserna till en seger får ses som relativt goda. Man är åtminstone en knapp favorit om man ser till oddsen. Sam Lundholm ligger bakom mycket i offensiven och tar eventuella straffar. Ägs endast av 2.1%.

Daleho Irandust, BK Häcken

Häcken åker till Eskilstuna för att hämta hem tre nya poäng i jakten på topplaceringarna. En match som borde passa bra för Häckens stjärna.

Sead Haksabanovic, IFK Norrköping

Formen är god och allt fler har fått upp ögonen för den före detta West Ham och Malaga-spelaren. Helsingborg på hemmaplan gör att det vattnas bra i käften. Henke har avgått och Andreas Landgren och Markus Holgersson är nya på skadelistan. Absolut INGENTING talar för Helsingborg just nu.

Tarik Elyounoussi, AIK

Hittade sin väg tillbaka in i målprotokollet senast efter en tids torka. Nu är han så gott som garanterad en startplats mot Östersund med tanke på att han var avstängd mot Celtic i veckan. Viktig pjäs för att AIK ska kunna åka hem med tre poäng.

Anders Christiansen, Malmö FF

Svårt att välja en enskild spelare i toppmötet mellan Malmö och Djurgården, så vi väljer helt enkelt den som vi förväntar oss kommer synas mest. Både i det öppna spelet, i duellerna och på fasta situationer. Det kommer bli hett på mitten i kampen med Ulvestad och Karlström, och vi varnar för att det här kan vara matchen där dansken drar på sig sitt sjätte gula kort och får sin andra avstängning för året.

Muamer Tankovic, Hammarby IF

Mål i sex raka matcher nu (sju om man räknar med cupen). Är inte riktigt lika säker på att det förlängs till sju matcher som man var inför förra omgången, men chansen är fortfarande god när man ska försöka slå Falkenberg på naturgräs.

Jesper Karlsson, IF Elfsborg

Elfsborgs unga talang hade en kalaskväll(2+1) hemma mot Östersund senast. I brist på andra bra alternativ i bortamatchen mot GIF Sundsvall blir han vårt val.

Giorgi Kharaishvili, IFK Göteborg

Omgången avslutas med en match mellan IFK Göteborg och Kalmar FF på Gamla Ullevi. Här väljer vi återigen Giorgi Kharaishvili. Robin Söders målform i all ära, men då vi misstänker att det kan bli en tuff match för IFK går vi på den som också har goda möjligheter att plocka poäng för det defensiva arbetet.

 

Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


Redo
Kaptensval - GW 21

Vem väljer du som kapten i GW 21?


 • 32% - Muamer Tankovic
 • 12% - Alexander Kacaniklic
 • 2% - Nikola Djurdjic
 • 8% - Daleho Irandust
 • 2% - Christoffer Nyman
 • 18% - Sead Haksabanovic
 • 2% - Giorgi Kharaishvili
 • 4% - Robin Söder
 • 2% - Tarik Elyounoussi
 • 2% - Anders Christiansen
 • 0% - Markus Rosenberg
 • 0% - Arnor Traustason
 • 0% - Marcus Danielson
 • 0% - Aslak Fonn Witry
 • 0% - Mohamed Buya Turay
 • 4% - Annan spelare
 • 0% - Spelar Parkera bussen
 • 10% - Spelar Framåt
 • 2% - Spelar Två kaptenerLycka till, och må Opta vara med er!