Inför Gameweek 20 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 20 i Allsvenskan Fantasy 2019

En "lätt" omgång väntar. Topplag ställs mot lag från undre halvan, och det är nu ett bra läge att spela ett chip, om man har något kvar. Europaspelet försvårar fortfarande en aning, men har man hängt med dom senaste veckorna bör man kunna sålla och pricka rätt.

AIK och Malmö FF tog sig, precis som väntat, vidare till nästa kvalrunda i Europa League. Vi förväntar oss därför fortsatt en del rotation, även om man så klart inte helt kan slappna av i Allsvenskan när Djurgården går som tåget i tabelltoppen.

Av dom som INTE startade i AIK:s europamatch tror vi att Felix Michel, Heradi Rashidi, Panos Dimitriadis och Bilal Hussein har störst chans att ingå i Norlings startelva i mötet med Kalmar FF. Kolbeinn Sightorsson, som också satt på bänken, har haft känningar i veckan och där vet vi inte riktigt hur läget är. Är sannolikt en startspelare om kroppen tillåter. Daniel Granlis vara eller icke vara har varit ett bekymmer för många senaste tiden. Nu var han tillbaka och startade i backlinjen i veckan, men frågan är om han spelar dubbla matcher direkt? Nu vet vi ju inte exakt vad orsaken till hans frånvaro var, men man bör nog inte känna sig helt 100 på en ny startplats mot Kalmar. Tarik Elyounoussi, som ju är avstängd i nästa veckas möte med Celtic, kan få mer speltid av just den anledningen.

Malmös tränare Uwe Rösler lät Sören Rieks, Erdal Rakip och Bonke Innocent sitta kvar på bänken i Mostar. De två första lär få gott om speltid mot Falkenberg i helgen, och kanske får också Bonke det nu när Oscar Lewicki är avstängd. Arnor Traustason, som ersatte Anders Christiansen i minut 68, verkar vara tillbaka i gott slag efter sin fotskada. Ännu en potentiell startspelare till helgen. Marcus Antonsson gick av efter bara några minuter pga skada, så även om Markus Rosenberg och Guillermo Molins fick spela så gott som hela matchen så är det väl dom som är hetaste kandidaterna för anfallspositionerna framöver.

Norrköping gick en tuff match i värmen i Israel, och fick till slut se sig besegrade och därmed också utslagna ur Europa League. Huruvida man kommer ställa upp med ordinarie elva i mötet med Sirius på söndag låter vi vara osagt. Det finns säkert en del trötta ben som kan må gott av lite vila. Helt klart är i alla fall att man bör börja snegla allt mer mot duktiga Norrköpingsspelare framöver.

Vi kommer i vanlig ordning göra vårt bästa för att hålla koll på skaderapporter och spelare som av en eller annan orsak riskerar att inte komma till spel i omgången.

Håll koll på Spelarkollen eller som vi tidigare nämnt, följ oss på Twitter @FantasyGuiden.

Med det sagt, låt oss ta en djupare titt på vad som väntar oss i Gameweek 20.

OBS! Artikeln uppdateras och fylls på med mer information ända fram till deadline.

DEADLINE

17 augusti kl 15.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
17/8 Lör 16:00 Hammarby vs GIF Sundsvall
18/8 Sön 15:00 AIK vs Kalmar FF
18/8 Sön 15:00 Sirius vs IFK Norrköping
18/8 Sön 15:00 Örebro SK vs BK Häcken
18/8 Sön 17:30 Malmö FF vs Falkenberg
19/8 Mån 19:00 Djurgården vs AFC
19/8 Mån 19:00 Helsingborg vs IFK Göteborg
19/8 Mån 19:00 Elfsborg vs Östersunds FK

 

Största favoriterna (odds)

Djurgårdens IF - 1.18
Malmö FF - 1.33
Hammarby IF - 1.40
AIK - 1.53

Störst chans att hålla nollan (odds)

Djurgårdens IF - 1.57
AIK - 1.83
Malmö FF - 2.00
Hammarby IF - 2.50

Minst chans att hålla nollan (odds)

AFC Eskilstuna - 11.00
GIF Sundsvall - 10.00
Falkenbergs FF - 10.00

Avstängda spelare

Paulinho, BK Häcken
Godswill Ekpolo, BK Häcken
Oscar Lewicki, Malmö FF
Franz Brorsson, Malmö FF
Martin Broberg, Örebro SK
Sebastian Ohlsson, IFK Göteborg
Axel Björnström, IK Sirius

Mest köpta spelarna inför omgången (16 augusti)

1. Nikola Djurdjic, Hammarby IF
2. Nabil Bahoui, AIK
3. Alexander Kacaniklic, Hammarby IF 
4. Mohamed Buya Turay, Djurgårdens IF
5. Robin Söder, IFK Göteborg
6. Elliot Käck, Djurgårdens IF
7. Giorgi Kharaishvili, IFK Göteborg
8. Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF

Mest sålda spelarna inför omgången (16 augusti)

1. Alexander Jeremejeff, BK Häcken
2. Karol Mets, AIK
3. Filip Rogic, Örebro SK
4. Sören Rieks, Malmö FF
5. Tarik Elyounoussi, AIK
6. Giorgi Kharaishvili, IFK Göteborg
7. Imad Khalili, Hammarby IF
8. Daniel Granli, AIK

Rekommendationer

Precis som de senaste veckorna väljer vi en spelare från varje match som vi tror lite extra på. Tidigare omgångars poängsnitt från våra rekommenderade spelare finner ni nedan.

GW 16: 9.37 poäng
GW 17: 5.12 poäng
GW 18: 5.40 poäng
GW 19: 6.25 poäng

Muamer Tankovic

Mål i fem raka matcher nu. Hemmamatch mot GIF Sundsvall väntar, och ja, nog borde det väl bli poäng igen.

Rasmus Lindkvist

Har spelat upp sig och börjar hitta någon typ av form. Har använts både som en av tre mittbackar och som vänstervinge. Något som gör att hans chanser till spel ökar när man nu möter Kalmar FF hemma. Vi vill dock betona att det inte alls är garanterat att han kommer starta, men gör han det så är han ett jäkligt spännande alternativ. Bara 2.3% av topp-1000 äger honom.

Rasmus Lauritsen

Många har redan hoppat på tåget och signat en av Norrköpings mest spännande spelare just nu. Följde upp målet mot Elfsborg med ett nytt mål i Europa League-kvalet, så vi behöver väl inte längre säga att han är ett ruskigt stort hot i offensivt straffområde. Till priset 4.9 (kommer stiga) är han ett kanonval för resten av säsongen. Nu möter man IK Sirius borta, och vi håller tummarna för att han är fräsch nog att starta.

Peter Abrahamsson

Häcken kommer till spel utan sålda Jeremejeff och avstängda duon Paulinho och Ekpolo. Det blir en rejäl utmaning att åka till Örebro och hämta hem dom tre poängen som krävs för att hänga med i toppen. Offensiven kan rimligen bli lite haltande, så vi tittar istället bakåt. Med Abrahamsson vet man alltid vad man får, även om nollan inte alltid sitter där den ska.

Sören Rieks

Fick sitta kvar på bänken hela matchen mot Mostar i Europa League-kvalet. Det får oss att tro att han spelar 90 minuter när Falkenberg ska besegras hemma i Malmö. Många har fått nog och släppt honom när han inte har levererat, men har man möjlighet att göra en kortsiktig transfer (t.ex om du planerar att dra frikort i kommande omgångar) så är det här någon man kan sticka ut med. Endast 4.2 % av topp-1000 har honom i laget.

Mohamed Buya Turay

Vi brukar rekommendera Djurgårdsförsvarare, och det kunde vi så klart även ha gjort denna vecka. Vi väljer dock att vidga våra vyer och tror att det kan bli en riktigt fin match för Buya Turay när man nu möter AFC. Kan det här bli första omgången han når upp till en tvåsiffrig score? Vi kör på det.

Giorgi Kharaishvili

Finner fortfarande ingen större anledning att ta bort rekommendationen på bonuskungen. Helsingborg borta är det som gäller nu, och även om det finns mer att välja på i Blåvitts offensiv nu än för två veckor sen så kör vi envist vidare i samma spår.

Marokhy Ndione

Elfsborg möter Östersund på hemmaplan i den på förhand svåraste matchen den här omgången. Det är också här vi har störst problem att välja spelare att rekommendera. I Elfsborg anfall finner vi en oerhört billig anfallare (4.5m) som nu blir lite mer intressant i och med att deras schema blir lättare.

Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


Redo
Kaptensval - GW 20

Vem väljer du som kapten i GW 20?


 • 26% - Muamer Tankovic
 • 3% - Nikola Djurdjic
 • 5% - Alexander Kacaniklic
 • 3% - Marcus Danielson
 • 2% - Aslak Fonn Witry
 • 3% - Elliot Käck
 • 2% - Mohamed Buya Turay
 • 0% - Anders Christiansen
 • 9% - Markus Rosenberg
 • 0% - Sören Rieks
 • 2% - Nabil Bahoui
 • 2% - Henok Goitom
 • 5% - Annan spelare
 • 12% - Spelar Framåt!
 • 24% - Spelar Parkera bussen
 • 2% - Spelar Två kaptenerLycka till, och må Opta vara med er!