Inför Gameweek 2 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 2 i Allsvenskan Fantasy 2019

Premiären är avklarad, och lagen och spelarna siktar nu på att fortsätta på sin positiva trend, eller bryta en negativ sådan i den andra omgången av Allsvenskan. Vi går igenom förutsättningarna inför Gameweek 2 av Allsvenskan Fantasy. Matcher, avstängningar, skador, kaptensförslag och mycket mer.


OBS! Artikeln uppdateras och fylls på med mer information ända fram till deadline.

SENAST UPPDATERAD: lördag, 14.41

DEADLINE

6 april kl 15.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
6/4 Lör 16:00 GIF Sundsvall vs Malmö FF
6/4 Lör 16:00 BK Häcken vs Helsingborg
7/4 Sön 15:00 Östersunds FK vs Falkenberg
7/4 Sön 15:00 IFK Göteborg vs IF Elfsborg
7/4 Sön 17:30 Hammarby vs Kalmar FF
8/4 Mån 19:00 Örebro SK vs Djurgården
8/4 Mån 19:00 IFK Norrköping vs AIK
8/4 Mån 19:00 IK Sirius vs AFC


Avstängda spelare

-


Skadade / Otillgängliga

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/DataTable.cshtml)


Osäkra spelare

Filip Rogic(ryggskott), Kristopher Da Graca, Simon Kroon, Marco Weymans, Simon Thern,  Martin Broberg, Agon Mehmeti, Dennis Widgren, Jesper Arvidsson, Stefano Vecchia, Abdul Razak, John Alvbåge, Edward Chilufya, Sargon AbrahamKaptensförslag

Hosam Aiesh

Att helt döma ut Falkenbergs chanser borta mot Östersund vore dumt. Sämre lag har lyckats med betydligt större bedrifter än att åka norrut och göra livet surt för ett förväntat mittenlag i Allsvenskan. Dock är det väl ändå så att en spelare som Aiesh har goda chanser att leverera poäng framåt(det har han väl alltid?) och är således ett rimligt kaptensalternativ.

Offensiva Häckenspelare

Helsingborg imponerade med tyngd och effektivitet mot favorittippade IFK Norrköping i premiäromgången. Det var premiär, Olympia, gräs och ett Norrköpingsbygge som inte riktigt hittat sin väg än. Nu blir det andra bullar. Bravidas konstgräs och motståndet är ett lag som går som på räls. Kommer gubbarna hänga med i svängarna när Häcken släpper lös sina offensiva krafter? Det här kan bli riktigt otrevligt för Helsingborg, som oavsett utgången i den här matchen kan känna sig nöjda med sin allsvenska start. Vi kommer därför starkt rekommendera offensiva spelare från dom gulsvarta. De säkra korten är Jeremejeff och Paulinho, men sedan blir det lite lurigare att lista ut vilka två andra som startar tillsammans med dom. Irandust är återigen högaktuell och är redo att explodera.

Pawel Cibicki

Veckans outsider som kaptensförslag är Elfsborgs anfallare Pawel Cibicki. Stekhet mot Hammarby senast, och kunde mycket väl ha lämnat Borås Arena med både ett och två mål. Nu blev det inte så, men mot ett svagt IFK Göteborg finns det bra chans till revansch. Han har vårt fulla förtroende och vi blir verkligen inte förvånade om han lämnar i sommar med 6-7 mål i bagaget.

Muamer Tankovic

Den offensiva Hammarbymittfältaren Muamer Tankovic började säsongen på bästa tänkbara sätt genom att elegant glida igenom ett par Elfsborgsspelare och prickskjuta in ledningsmålet för Bajen. Nu väntar Kalmar FF hemma, som har fått allt annat än en bra start, trots den fina försäsongen. Även om vi inte förväntar oss en lätt match på något sätt för hemmalaget så kommer Tankovic få sina chanser. Något annat kan vi inte tänka oss. Få mittfältare ses med bättre chans att göra mål än Muamer Tankovic, och vi ser honom därför som ett mycket bra val som kapten i Gameweek 2.Största favoriterna (odds)

Östersunds FK - 1.53
BK Häcken - 1.60
Malmö FF - 1.70
Hammarby IF - 1.72

Störst chans att hålla nollan (odds)

Östersunds FK - 2.10
Malmö FF - 2.25
BK Häcken - 2.37
Hammarby IF - 2.37

Minst chans att hålla nollan (odds)

GIF Sundsvall - 5.00
Helsingborgs IF - 5.50
Kalmar FF - 5.50
Falkenbergs FF - 6.00