Inför Gameweek 10 i Allsvenskan Fantasy 2019

Inför Gameweek 10 i Allsvenskan Fantasy 2019

IFK Göteborg och Hammarby gör upp om vilka som ska hänga på Malmö i toppen. Djurgården och Elfsborg har lite av en ödesmatch mot varandra där vinnaren i högsta grad hänger på topplagen och förloraren får börja jaga. Och så har vi ett möte i botten där både Eskilstuna och Helsingborg nog främst vill fokusera på att inte förlora. Det är några av höjdpunkterna vi hittar när vi går igenom förutsättningarna inför Gameweek 10 av Allsvenskan Fantasy. Matcherna, avstängningarna, skadorna, kaptensförslagen och en del annat.

Många klara favoriter i matcherna i Gameweek 10. Det är inte ofta vi ser fem lag under 1.70 i odds i en och samma omgång. Störst favorit är AIK som bara ska slå Falkenberg hemma, och många förväntar sig nog också en nolla. Näst störst favorit är Malmö som tar emot Kalmar. Anders Christiansen är tillbaka, men Rasmus Bengtsson riskerar att missa pga skada. Den matchen känns på förhand lite lurigare, då Kalmar på en bra dag absolut kan störa ett Malmö som inte har övertygat i spelet senaste matcherna.

I Uppsala ska Sirius försöka ta andra raka, men det blir tufft mot Häcken som får tillbaka Paulinho efter avstängning. Vi ser på transferaktiviteten att många väljer att byta ut Paulinho inför den här omgången. Anledningarna kan vara många. För det första har formen inte varit den bästa, och många tycker nog inte att han är värd den höga prislappen. En annan orsak kan vara att han nu på fredag förmiddag fortfarande står markerad som Avstängd. En del kan säkert bli lurade av det. En tredje orsak, som nog är den mest rimliga, är att folk börjar förbereda sig för Gameweek 11, då både Malmö och GIF Sundsvall spelar dubbla matcher. Många har nog gjort ett rakt byte med Rosenberg just av den anledningen. Har man dock kvar Paulinho i laget kanske det inte vore helt fel att ge honom förtroendet fullt ut med en bindel på armen, i en tid då många andra blickar mot spelare som Elyounoussi, Tankovic och Sundgren.

En liten påminnelse om frikort och chips kan också vara på sin plats nu när vi närmar oss den mycket intressanta Gameweek 11. Spelets regler säger att man inte kan spela frikort och ett chip under samma omgång. Så har ni planer på att använda Parkera Bussen, Två kaptener eller Framåt! under GW 11 och ni inte har använt frikortet än, så är det hög tid att göra det nu ,eller i omgång 12 som är den sista chansen man har innan frikortet "brinner inne".

Vi kommer i vanlig ordning göra vårt bästa för att hålla koll på skaderapporter och spelare som av en eller annan orsak riskerar att inte komma till spel i omgången. Håll koll på Spelarkollen eller följ oss på Twitter @FantasyGuiden.

Med det sagt, låt oss ta en djupare titt på vad som väntar oss i Gameweek 10.

OBS! Artikeln uppdateras och fylls på med mer information ända fram till deadline.

DEADLINE

18 maj kl 15.00

Datum Dag Tid Hemmalag - Bortalag
18/5 Lör 16:00 AFC vs Helsingborg
19/5 Sön 15:00 IK Sirius vs BK Häcken
19/5 Sön 15:00 Malmö FF vs Kalmar FF
19/5 Sön 17:30 Djurgården vs IF Elfsborg
20/5 Mån 19:00 AIK vs Falkenberg
20/5 Mån 19:00 IFK Göteborg vs Hammarby
20/5 Mån 19:00 Norrköping vs GIF Sundsvall
20/5 Mån 19:00 Östersund vs Örebro SK


Största favoriterna (odds)

AIK - 1.36
Malmö FF - 1.44
BK Häcken - 1.65
IFK Norrköping - 1.66
Östersunds FK - 1.66
Djurgårdens IF - 2.00

Störst chans att hålla nollan (odds)

AIK - 1.80
Malmö FF - 2.10
BK Häcken - 2.50
IFK Norrköping - 2.50
Östersunds FK - 2.50

Minst chans att hålla nollan (odds)

Falkenbergs FF - 6.50
Kalmar FF - 6.50
IK Sirius - 6.00
Örebro SK - 5.50
GIF Sundsvall - 5.00


Avstängda spelare

Simon Sandberg, Hammarby IF
Thomas Isherwood, Östersunds FK
Wanderson, Helsingborgs IF
Mohammed Saeid, IK Sirius


Mest köpta spelarna inför omgången (17 maj)

1. Tarik Elyounoussi, AIK
2. Muamer Tankovic, Hammarby IF
3. Daniel Sundgren, AIK
4. Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
5. Markus Rosenberg, Malmö FF

Mest sålda spelarna inför omgången (17 maj)

1. Simon Sandberg, Hammarby IF
2. Adi Nalic, AFC Eskilstuna
3. Linus Hallenius, GIF Sundsvall
4. Paulinho, BK Häcken
5. Mohammed Buya Turay, Djurgårdens IF

Spelarstatus från Spelarkollen

Skada


Osäkra


Redo
Kaptensval - GW 10

Vem väljer du som kapten i GW10?


 • 47% - Sead Haksabanovic
 • 0% - Christoffer Nyman
 • 7% - Rasmus Lauritsen
 • 17% - Anders Christiansen
 • 0% - Isaac Kiese Thelin
 • 3% - Aslak Fonn Witry
 • 0% - Kalle Holmberg
 • 0% - Fredrik Ulvestad
 • 3% - Daleho Irandust
 • 0% - Yukiya Sugita
 • 0% - Stefano Vecchia
 • 0% - Axel Björnström
 • 3% - Hosam Aiesh
 • 7% - Patrik Karlsson-Lagemyr
 • 13% - Annan spelareKaptensförslag

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/DataTable.cshtml)

 

Muamer Tankovic

Den fina formen fortsätter, och nu ska det bli spännande att se hur Hammarbys presspel fungerar borta mot formstarka IFK Göteborg. Han är inte ett lika solklart kaptensval som i tidigare omgångar, men är ändå väldigt svår att bortse ifrån.

Tarik Elyounoussi

Har tagit upp kampen med Tankovic om vem som är den mest formstarka spelaren i Allsvenskan. 5 mål på de senaste 3 matcherna är så klart oerhört imponerande. När man nu möter Falkenberg hemma är chansen till nya poäng väldigt stor, oavsett om han spelar som mittfältare eller anfallare. Även om han inte skulle göra mål så skapar han chanser åt andra, och vinner tillräckligt med boll för att få defensiv bonus lite då och då. Det gör att han även utan mål eller assist kan få 3-4-5 poäng.

Daniel Sundgren

På förhand en perfekt omgång för AIKs högervinge. Mycket talar för en nolla och att AIK kommer trycka ner Falkenberg tillräckligt för att Sundgren ska få vara aktiv i det offensiva spelet.

Paulinho

Tillbaka från avstängning och säkert rejält hungrig. Motståndet(Sirius) borde passa bra, och när många säkert väljer något av ovan nämnda alternativ kittlar det lite extra med brassen.

Lycka till, och må Opta vara med er!